Industriële vormgeving

image1.jpeg

Hierboven zie je mijn voorgevel die ik heb gemaakt voor techniek en design.

Dit gebouw heet Taj Mahal en is een belangrijk monument voor de mensen in India. Dit gebouw ligt in Agra in India. Ik heb dit gebouw gekozen omdat ik al eerder een afbeelding had gezien van Taj Mahal, en ik vond hem altijd al mooi en uniek. Daarom heb ik ervoor gekozen om deze te maken.

Deze voorgevel is gemaakt van karton, ik begon eerst met een schets van het gebouw, daarna heb ik deze schets op een vel karton gezet en de vorm met een stanleymes gesneden, ook de 4 raampjes. De puntjes die aan de top van het gebouw staan waren wel erg moeilijk om te snijden omdat het een heel klein vormpje is. Hierna heb ik het eerst wit geverfd en daarna heb ik alle details erop geschilderd gelijk nadat het witte verf was uitgedroogd. Tenslotte heb ik de lampjes achter 2 ramen vastgeplakt zodat het een mooie effect heeft door de ramen.

Om het mooie licht duidelijk te kunnen zien heb ik deze voorgevel in een donkere ruimte neergelegd en er een foto van gemaakt, zoals je hier boven ziet. Ik heb achteraf een collage gemaakt met 10 foto’s van de Taj Mahal, in zulke foto’s heb ik mijn inspiratie ook van gehaald. Die foto staat hier helemaal onderaan de pagina.

Het knutselen ging allemaal wel soepel en makkelijk, maar ik vond het uitsnijden van de kleine details wel erg moeilijk, omdat dat makkelijk eraf kan scheuren. Ik vond deze opdracht niet heel leuk maar het was wel te doen. Ik ben wel tevreden over mijn eindresultaat, ik vind het een mooie voorgevel geworden.

IMG_4721.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s